wątróbka z warzywami

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Nie lubimy z mężem wątróbki , ale ta nam wyjątkowo posmakowała

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    biała cebula
    czerwona cebula
    marchew
    jabłko
    ogórek kiszony
    łyżka oliwy
    sól
    kurkuma
    roszponka do ozdoby
    ziemniaki
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka 1. Wątróbkę kroimy na kawałki.
  • marchewka 2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.
  • ogórek i jabłko 3. Kroimy również jabłko i ogórka kiszonego.
  • cebula 4. Kroimy cebulkę w piórka lub księżyce.
  • warzywa na patelni 5. Na patelnię wylewamy łyżkę oliwy i wrzucamy warzywa. Dodajemy szczyptę soli i kurkumy.
  • wątróbka 6. Do warzyw dodajemy wątróbkę. Solimy do smaku. i dusimy 15-20 minut tak by wątróbka była miękka. Podajemy z ziemniaczkami. Ozdabiamy roszponką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować