Rybka pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaczki, marchew, selera, cebulę oraz pietruszkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w słupki i ćwiartki. Cukinię kroimy w słupki. Warzywa wkładamy do salaterki i posypujemy posiekanym czosnkiem, suszonym rozmarynem i i polewamy oliwą. Mieszamy wszystko dokładnie. Solimy wedle uznania i odstawiamy na 30 minut.
Warzywa wykładamy na blachę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i zapiekamy w temperaturze 160 stopni w termoobiegu około 20 minut. Gdy warzywa będą się robiły rumiane , należy dołożyć rybkę i piec jeszcze około 10 lub 15 minut.
Na kapustę pekińską wykładam rybkę a obok warzywa. Posypujemy szczypiorkiem i ozdabiamy porzeczką.
Komentarze