Wątróbka drobiowa z warzywami

4.49 (188 ocen)

  • 20 min

Nie zapominajmy o wątróbce jest bardzo zdrowa ma dużo żelaza , warto raz w miesiącu przygotować ją na obiad.

  • 20 min

Składniki:


  • 1/2 kg wątróbka drobiowa
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    1 marchew
    1 szt por
    15 dag pieczarki
    1 szt kostka wołowa
    2 łyżki mąki
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę przebieramy odcinamy żyłki i brzydkie części. Myjemy osuszamy. Posypujemy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i olej smażymy wątróbkę. Cebulę białą i czerwoną średniej wielkości obieramy i kroimy w piórka. Pora białą i zielona część kroimy w cienkie plasterki.
  • 2. Pieczarki kroimy na 4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Do podsmażonej wątróbki dodajemy cebule i pora.Mieszamy chwilę podsmażamy i dodajemy pora, marchew i pieczarki.
  • 3. Mieszamy podsmażamy. Dolewamy wody ok 1/2 szklanki i dodajemy kostkę wołową. Dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować