Wątróbka z jabłkami w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę umyć, wysuszyć, usunąć żyłki, błonki i ewentualną żółć. Pora posiekać. W garnku rozpuścić margarynę, dodać olej, wrzucić pora - chwilę smażyć. Następnie dorzucić wątróbkę, całość oprószyć curry, wymieszać i dusić pod przykrciem 20 min. Od czasu do czasu mieszać.
2.Do wątróbki wrzucić pokrojone w kostkę jabłka, dodać chrzan, majeranek i cukier - dusić pod przykryciem jeszcze 10 min.
3.Wodę, śmietanę i mąkę dokładnie wymieszać - wlać do wątróbki i zagotować. Danie przyprawić przyprawą uniwersalną lub solą oraz pieprzem.
Podawać na ciepło - jest to danie obiadowe lub na kolację
Komentarze