Wątróbka z curry

5 (157 ocen)

Wątróbka drobiowa w orientalnym stylu. Pikantna i aromatyczna, w pysznym sosie powstałym podczas duszenia. Bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.

Składniki:

  • ok. 500 g wątróbki drobiowej
    1 średnia biała cebula
    3 łyżki oleju
    2 łyżki wody
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka curry
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Wątróbka z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z curry 1. Na petelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, tymianek i curry. Chwilę smażyć, mieszając.
  • Wątróbka z curry 2. Następnie dodać oczyszczoną wątróbkę i smażyć na silnym ogniu 1 - 2 min, mieszając.
  • Wątróbka z curry 3. Całość podlać wodą, dodać ketchup - dusić 5 - 10 min (w zależności od pożądanego stopnia wysmażenia), od czasu do czasu mieszając. Danie doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować