Orientalna wątróbka z rękawa - pieczona wątróbka z czerwoną cebulą i miętą

4.5 (165 ocen)

Wątróbka pieczona w rękawie z czerwoną cebulą i miętą, przyprawiona w orientalnym stylu. Po upieczeniu sos zyskuje zielona barwę, przetrzymanie gotowej wątróbki nieco dłużej w pakunku sprawi, że podroby również przybiorą takie zabarwienie :)

Składniki:

  • 600 g wątróbki drobiowej

    2 duże czerwone cebule (łącznie 300g)
    1 mały pęczek mięty
    3 łyżki oliwy
    2 łyżeczki curry
    szczypta pieprzu cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Orientalna wątróbka z rękawa - pieczona wątróbka z czerwoną cebulą i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orientalna wątróbka z rękawa 1. Cebule i miętę posiekać, wymieszać z oliwą i przyprawami.
  • Orientalna wątróbka z rękawa 2. Wątróbkę oczyścić, umyć i wysuszyć. Włożyć do rękawa do pieczenia, następnie dołożyć przygotowaną mieszankę - rękaw szczelnie związać. Całość delikatnie przemieszać i umieścić w formie do pieczenia.
  • Orientalna wątróbka z rękawa 3. Piec 30 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula Mięta Pieprz Gotowe sosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować