Wątróbka drobiowa z marchewką

4.47 (172 ocen)

  • 39 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wątróbka ma delikatny smak i zapach, gdy dodamy do niej warzywa np. marchew to stanie się jeszcze smaczniejszą potrawą.

  • 39 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg wątroby drobiowej
    • Cebula
    • 2 marchewki duże
    • 1 przecier pomidorowy
    • Sól
    • Pieprz
    • Mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątroba 1. Wątróbkę czyścimy w błonek i kroimy na mniejsze kawałki.
  • marchew 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • mąka 3. Wątróbkę solimy i każdy kawałek obtaczamy w mące a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 4. Dodajemy cebulę oraz marchew.
    Całość podlewamy odrobiną wody.
    Dusimy do zmięknięcia warzyw.
  • przecier 5. Pod koniec duszenia dodajemy pieprz oraz koncentrat pomidorowy
  • danie 6. Wątróbka gotowa.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować