Wątróbka drobiowa z makaronem

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Nie wiesz co dziś przygotować na obiad, szukasz szybkiego w przygotowaniu dania a zarazem uwielbiasz wątróbkę, mam coś dla Ciebie.
Wątróbka drobiowa z grzybami, podana z makaronem jest to idealne połączenie, wypróbuj, przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 200 g makaronu Tagliatelle
    • 600 g wątroby drobiowej
    • 2 cebule
    • 100 g suszonych podgrzybków
    • ½ szk. wina białego półwytrawnego
    • 200 ml śmietany 30%
    • 3 łyżki parmezanu
    • ½ pęczka koperku
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki masła
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka

Wątróbka drobiowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątroba 1. 1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Grzyby moczę w gorącej wodzie.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozpuszczonym maśle z dodatkiem oliwy oliwek.
    3. Wątróbkę oczyszczam, grzyby odlewam z wody. Wątróbkę oraz grzyby dodaję do cebuli, smażę mieszając około 10 minut i podlewam winem, ponownie smażę 10 minut.
    4. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam sos.
    5. Na koniec dodaję parmezan starty oraz posiekany koperek, chwilkę gotuję.
  • danie 2. 6. Danie gotowe, podaję z makaronem.
    7. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować