Wątróbka a'la strogonow.

4.49 (150 ocen)

Wątróbka inaczej.

Składniki:

  • 40 dag wątróbka wieprzowa
    2 cebule
    25 dag pieczarki
    3 dag podgrzybki suszone
    3 ząbki czosnku
    1 cm imbir świeży
    1 papryczka czuszka
    100 ml bulion z drobiu
    1 łyżka koncentrat pomidorowy
    1 łyżeczka musztardy miodowej
    100 ml śmietana kremówka 36%
    sól, pieprz, majeranek
    olej i masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka a'la strogonow. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka a'la strogonow. 1. Grzyby suszone namoczyć i zagotować. Pozostawić do wystygnięcia i pokroić w cienkie paski. Wywar po gotowanych grzybach zachować. Wątróbkę pokroić w paski jak na cienkie frytki.
    Cebulę, czosnek, imbir i czuszkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i jeszcze chwilę smażyć. Posolić, dodać świeżo zmielony pieprz i pokrojone podgrzybki, podlać wywarem grzybowym i bulionem. Chwilę poddusić, całość zalać śmietaną wymieszaną z koncentratem i musztardą. Zredukować do połowy. Na drugiej patelni przesmażyć krótko przygotowaną wątróbkę, posolić i posypać majerankiem. Połączyć zawartość obu patelni i całość dusić jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować