Karp pieczony w korzeniach

  • wyświetlono: 956 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Karp podany inaczej,ale można upiec większą ilość ryby w piekarniku,a nie smażyć po kilka kawałków na patelni.

Składniki

1 filet z karpia
1 łyżeczka kminku rzymskiego
1 chilli czerwone małe
1 wiązka kolendry
1 łyżeczka soli
1 łyżka soku z cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
1 pomidor
10 pieczarek
6 oliwek zielonych
1/2 cytryny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Karp pieczony w korzeniach

  • 1. Kminek prażyć, aż uwolni się jego zapach. W rozdrabniaczu zmiksować wszystkie przyprawy razem z 2 łyżkami oliwy.
    Rybę umyć, osuszyć i naciąć skórę. W nacięcia wetrzeć zmiksowane przyprawy, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut.
    Usmażyć pieczarki, pomidor pokroić w grube pół plastry.
    Rybę położyć na plastrach cytryny, położyć gałązki kolendry, a dookoła usmażone pieczarki, pomidor i oliwki. Wlać 1/3 kubka wody.
    Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając rybę, aż będzie upieczona w środku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilrybakarpboże narodzenie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Karp w galarecie

Dodane przez: mysza75

Karp w galarecie

Świątecznym karpiem zajadamy się...

Karp w śmietanie

Dodane przez: czarrna

Karp w śmietanie

Rozpływa się w ustach :)

Karp pieczony z prawdziwkami

Dodane przez: teresa-kr

Karp pieczony z prawdziwkami

Połączenie karpia i prawdziwków...

Karp w piernikowo- migdałowej panierce

Dodane przez: Jaga85

Karp w piernikowo- migdałowej panierce

Przygotowując pierniczki polecam...

image-17ogkw6

Dodane przez: majka190382

KARP W GALARECIE

Ryba może typowo Wigiljna,ale ja...

Karp w ziołach

Dodane przez: MagicCookingTime

Karp w ziołach

Karp nie musi być jedynie potrawą...