Warzywne szaszłyki drobiowe

4.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Kolorowe, smaczne danie, które nie wymaga dużego nakładu pracy. Efektownie wygląda, więc na pewno zachwyci rodzinkę i gości :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 duże pojedyncze filety drobiowe
    250 g dyni marynowanej w plastrach
    4 płaty papryki marynowanej
    2 ogórki konserwowe
    150g sera feta
    sól, pieprz
    jajko i bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Kurczak w panierce

Warzywne szaszłyki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywne szaszłyki drobiowe 1. Filet umyć, osuszyć, wykroić błonki. Przekroić wzdłuż na pół, tak, aby powstały dwa kotlety. Tak samo postąpić z drugim filetem. Każdy płat mięsa rozbić (najlepiej przez folię). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem.
  • Warzywne szaszłyki drobiowe 2. Warzywa wyjąć z zalewy, osuszyć. Paprykę, ogórka i fetę pokroić w tej samej wielkości kostkę. Na patyczek od szaszłyka nadziewać naprzemiennie ogórka, paprykę, dynię i fetę. Szaszłyk położyć na brzegu fileta i owinąć mięsem (musi być szczelnie przykryty). Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Przed podaniem wyjąć patyczek i przekroić wzdłuż na pół. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

* ser feta możemy zastąpić żółtym * pozostałe warzywa też można dowolnie modyfikować

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować