Warzywna zupa na lekkim bulionie z fileta drobiowego

5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna , lekka , nie zaprawiana zupa z warzywami i mięsem z fileta drobiowego - u mnie kurczaka. Wykonanie nie sprawia trudności , a radość ogromna gdy w oka mgnieniu znika z talerzy.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
    1,5 litra wody
    2 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki
    1 szklanka groszku zielonego - u mnie konserwowy z puszki
    1 cebula
    2 łyżki masła
    ok . 250 g fasolki szparagowej
    3 młode ziemniaki
    2 pomidory bez skórki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    kolendra
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Warzywna zupa na lekkim bulionie z fileta drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywna zupa na lekkim bulionie z fileta drobiowego 1. Fileta myję , osuszam , zalewam wodą , dodaję listki laurowe , ziele angielskie , gotuje na małym płomieniu około 20 minut. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebule , dodaję posiekany czosnek , marchewkę , obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki , podsmażam , dodaję pozbawioną końcówek , pokrojoną fasolkę , pokrojone w kostkę pomidory , podsmażam , całość dodaję do fileta , gotuję około 15 - 20 minut - wedle miękkości warzyw . Dodaję groszek , doprawiam czubrycą , harissą , solą i pieprzem , doprowadzam do zagotowania . Zupę podaję z pokrojonym filetem z kurczaka oraz osypaną listkami kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować