Pasta z fileta drobiowego

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu pasta z fileta drobiowego do pieczywa. Składnik podstawowy, to filet z piersi kurczaka. Dodatki wpływają na smak i aromat pasty.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ugotowany filet z piersi kurczaka
    3 łyżeczki zielonego pesto-sos na bazie bazylii
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    1 posiekany ząbek czosnku
    1 łyżka majonezu
    2 szczypty cytrynowego pieprzu
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Pasty

Pasta z fileta drobiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z fileta drobiowego 1. Filet- u mnie z rosołu, kroję w kostkę, dodaję do niego pesto, musztardę,majonez,czosnek, doprawiam pieprzem cytrynowym, solą i miksuję blenderem na gładką masę.

Porady

Pastę najczęściej podaję do pieczywa, ale także do krakersów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować