Pasta z fileta drobiowego

  • wyświetlono: 371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu pasta z fileta drobiowego do pieczywa. Składnik podstawowy, to filet z piersi kurczaka. Dodatki wpływają na smak i aromat pasty.

123
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1 ugotowany filet z piersi kurczaka
3 łyżeczki zielonego pesto-sos na bazie bazylii
1 łyżeczka musztardy stołowej
1 posiekany ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
2 szczypty cytrynowego pieprzu
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z fileta drobiowego

  • Pasta z fileta drobiowego1. Filet- u mnie z rosołu, kroję w kostkę, dodaję do niego pesto, musztardę,majonez,czosnek, doprawiam pieprzem cytrynowym, solą i miksuję blenderem na gładką masę.

Porady

Pastę najczęściej podaję do pieczywa, ale także do krakersów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakpastafiletśniadanieprzyprawypesto

Komentarze

Podobne przepisy

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Humus.

Dodane przez: Di bloguje

Humus - pasta z ciecierzycy

Hummus, czyli pasta z ciecierzycy....

Pasta z papryki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z pieczonej papryki

Pastę z papryki przygotowałam z...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: gogusia

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka z domową bagietką...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE