Deser walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Serki przekładamy do oddzielnych miseczek. Do każdego dodajemy po 10 łyżek galaretki i mieszamy, aby dokładnie się połączyła z serkiem.
Pozostałą galaretkę odstawiamy.
Do jednej z misek z masą serkową dodajemy odrobinę czerwonego barwnika aby przyciemnić kolor.
Na dno pucharka wlewamy galaretkę. Pucharek odstawiamy do lodówki na około 10 minut, aby lekko stężała.
Następnie nakładamy drugą warstwę deseru, masę serkową z barwnikiem i ponownie odstawiamy na około 10 minut do lodówki.
Kiedy masa stężeje nakładamy trzecią warstwę i na kolejne 10 minut odstawiamy do lodówki.
Jeśli któraś z mas lub galaretka stężeje zanim zdążymy zrobić kolejną warstwę można lekko podgrzać naczynie z masą i wymieszać, wróci do ciekłej konsystencji.
Porady
Jeśli któraś z mas lub galaretka stężeje zanim zdążymy zrobić kolejną warstwę można lekko podgrzać naczynie z masą i wymieszać, wróci do ciekłej konsystencji.
Komentarze