Deser walentynkowy

4.5 (146 ocen)

Niezawodny deser na Walentynki mini sernik na zimno

Składniki:

  • na 2 porcje:
    2 serki homogenizowane waniliowe (200 g)
    2 galaretki truskawkowe
    czerwony barwnik
    1/2 litra wody
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Deser walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy.
    Serki przekładamy do oddzielnych miseczek. Do każdego dodajemy po 10 łyżek galaretki i mieszamy, aby dokładnie się połączyła z serkiem.
    Pozostałą galaretkę odstawiamy.
    Do jednej z misek z masą serkową dodajemy odrobinę czerwonego barwnika aby przyciemnić kolor.
    Na dno pucharka wlewamy galaretkę. Pucharek odstawiamy do lodówki na około 10 minut, aby lekko stężała.
    Następnie nakładamy drugą warstwę deseru, masę serkową z barwnikiem i ponownie odstawiamy na około 10 minut do lodówki.
    Kiedy masa stężeje nakładamy trzecią warstwę i na kolejne 10 minut odstawiamy do lodówki.
    Jeśli któraś z mas lub galaretka stężeje zanim zdążymy zrobić kolejną warstwę można lekko podgrzać naczynie z masą i wymieszać, wróci do ciekłej konsystencji.

Porady

Jeśli któraś z mas lub galaretka stężeje zanim zdążymy zrobić kolejną warstwę można lekko podgrzać naczynie z masą i wymieszać, wróci do ciekłej konsystencji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować