Wafle świąteczne

5 (175 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Z przepisu Evenki, smaczne, moje nie wyglądają tak, jak na blogu Evenki, zdjęcie robione komórką

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
    20 dag wiórków kokosowych
    3/4 szkl. cukru (można mniej)
    1 kostka masła
    1 słoiczek powideł lub dżemu
    1 paczka wafli (4 sztuki)
    1 paczka biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Wafle świąteczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wafle świąteczne 1. Mleko zagotować z cukrem, wsypać wiórki kokosowe i gotować do momentu, aż mleko wsiąknie i masa zgęstnieje, wystudzić. Masło utrzeć i dodawać masę kokosową. Przekładać w następujący sposób:
    wafel + powidła + wafel + mniej niż połowa kremu kokosowego + biszkopty ułożone obok siebie + reszta kremu kokosowego + wafel + powidła + wafel.
    Gotowe ciasto wstawić do lodówki.

Porady

Biszkopty można pominąć, robiłam obie wersję . Tą masą można przekładać dowolne ciasteczka.Jest pyszna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kokos Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować