WAFLE

4.5 (148 ocen)

  • 60 min

orzechowo-kokosowe

  • 60 min

Składniki:

  • wafle tortowe

    ciasto kokosowe:
    4 białka
    20 dkg kokosu
    20 dkg cukru

    ciasto orzechowe:
    4 białka
    20 dkg orzechów włoskich - zmielić
    20 dkg cukru

    masa:
    4 łyżki kajmaku ( masa krówkowa Gostyń )
    4 łyżki masła

    blacha 27,5 na 38,5 cm
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę lekko wysmarować masłem. Wyłożyć1,5 wafla.
  • wafle 2. Ciasto kokosowe: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać kokos, wymieszać, wyłożyć na wafle, piec 20 minut w temp. 160 st.na złoty kolor. Wyłożyć na ręcznik kuchenny do ostygnięcia.
  • 3. Na blachę wyłożyć następne 1,5 wafla.
  • wafle 4. Ciasto orzechowe: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać zmielone orzechy, wymieszać, wyłożyć na wafle,piec 20 minut w temp. 160 st. na zloty kolor, odstawić do wystudzenia.
  • wafle 5. Kajmak zmiksować z masłem. Przełożyć upieczone ciasta, schłodzić w lodówce. Pokroić.

Porady

Do masy zamiast kajmaku można użyć nutelli, albo przełożyć swoim ulubionym kremem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Orzechy Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować