Udka w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne aromatyczne udka zapiekane w ketchupie

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 udka z kurczaka
    • 1 szklanka ketchupu
    • 3 łyżki majonezu
    • Sól
    • Bazylia
    • 3 duże cebule
    • Olej do smażenia
    • 4 łyżki oleju
    • 3 łyżeczki Bazyli
    • ½ łyżeczki ostrej papryki
    • Trochę czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Udka myjemy i kroimy na połówki.
    Do miski wlewamy olej.
    Dodajemy paprykę ostrą, bazylię, trochę czosnku, wszystko razem mieszamy.
  • majonez 2. Udka solimy i wkładamy na godzinę w marynatę.
    Majonez mieszamy z ketchupem.
  • sos 3. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.
  • udka 4. Udka obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • cebula 5. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki i prużymy na oleju pozostałym ze smażenia udek, wykładamy na udka.
  • sos 6. Na koniec polewamy pozostałym sosem.
    Zapiekamy 35 minut w 180˚C.
  • udka 7. Udka gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować