UDKA KURCZAKA PO MYŚLIWSKU

4.48 (190 ocen)

  • 60 min

Przepis zaczerpnięty z kuchni węgierskiej, pełen róznych aromatów, podany z "dzikim" ryżem smakuje prawdziwie po myśliwsku.

  • 60 min

Składniki:

  • ok 8 udek z kurczaka
    sól
    2 łyżki oleju
    1 cebula
    1 papryka zielona lub czerwona
    8 suszonych grzybków
    2 ząbki czosnku
    1/3 szklanki białego wina wytrawnego
    1 puszka pomidorów
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki oregano
    1/3 szklanki bulionu





Wystaw ocenę:

4.48 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-28kky29 1. Udka umyć oczyścić z błon opruszyć solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
    Grzyby namoczyć w wodzie.
  • image-1ed27od 2. Do mięsa dodać posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w słupki papryką podsmażyć. Dodać pokrojone na mniesze części grzyby podlać bulionem i dusić pzez ok. 10 minut. Dodać wino, pomidory, tymianek, oregano, dusić do momentu aż mięso bedzie miekkie. Doprawić solą i pierzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować