Dziczyzna jest pyszna, zdrowa, by była miękka i smaczna wymaga poświęcenia jej trochę uwagi. Istota pysznego, kruchego mięsa tkwi w przyprawach i marynacie. Moje żeberka są dobrze doprawione, długo marynowane i pieczone. Zapraszam :)
4.46 (172 ocen)
Porady
Użyłam gotowej przyprawy myśliwskiej z serii przyprawy bez chemii, można ją kupić w Tesco, w Delikatesach Centrum lub w Rossmannie. Można też utworzyć ją samodzielnie w skład przyprawy wchodzą następujące składniki : tymianek, szałwia, rozmaryn, cząber, owoc jałowca, ziele angielskie, pieprz czarny, kuklik korzeń. Najlepiej podawać z kaszą gryczaną lub pieczonymi ziemniakami Można użyć żeberek wieprzowych, ale to już nie będzie ten smak, I należy wtedy skrócić czas pieczenia maksymalnie do godziny.
Komentarze