Udka kurczaka mocno wypieczone na obiad

4.5 (6 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Udka kurczaka lekko podgotowane są bardziej delikatne i soczyste, woda wykorzystana do zupy, Tak robię, gdy chcę mieć udka mocno wysmażone, pieczone..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udka kurczaka 4 sztuki średnie,
    przyprawa do drobiu pikantna 1 opakowanie,
    olej rzepakowy 12 łyżek,
    woda z gotowania 1/2 szklanki do podlania,
    przyprawa w płynie 1 łyżka,
    ziemniaki ugotowane 1 kg,
    natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Udka kurczaka mocno wypieczone na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka kurczaka mocno wypieczone na obiad 1. Udka kurczaka opłukane, wyciąć tłuste końcówki skóry, włożyć do wody (będzie woda do zupy) i gotować z 10 minut, wyjąć udka i osuszyć.

    Udka natrzeć mocno przyprawą pikantną do drobiu i na gorącym oleju zrumienić z każdej strony.
  • Udka kurczaka mocno wypieczone na obiad 2. Następnie na średnim ogniu smażyć co jakiś czas obracając udka do miękkości mięsa, w trakcie podlać wodą z gotowania i pod przykryciem z 10 minut dusić.

    Na koniec polać przyprawą w płynie, tłuszcz z pieczenia dodać do ugotowanych bez soli ziemniaków, posiekaną pietruszkę i utłuc tłuczkiem, podać np. z mizerią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować