Udka cebulowo-śmietanowe

4.5 (182 ocen)

  • 2 godz.

Udka mają delikatny cebulowy aromat.Podane z makaronem i kremowym sosem smakują wyśmienicie!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka 1 torebka francuskiej zupy cebulowej w proszku 200ml śmietanki 30% szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka cebulowo-śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy,osuszamy.Zupę wsypujemy do miseczki,mieszamy ze szczyptą soli i pieprzu.Mieszanką nacieramy udka,odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180C.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego,przykrywamy,wstawiamy do nagrzanego piekarnika .Pieczemy godzinę.Następnie wlewamy śmietankę,polewając nią udka.Zapiekamy 15 minut w odkrytym naczyniu. Podawac z makaronem typu świderki,polane sosem śmietanowym z udek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Śmietana Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować