Pieczone udka cebulowo-czosnkowo-paprykowe

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Rozplywajace sie w ustach aromatyczne udka z kurczaka.

  • 5 godz.

Składniki:

  • Udka z kurczaka u mnnie 9 sztuk. Marynata 4 lyzki oleju,2 lyzki slodkiej papryki,1 lyzeczka plaska suszonych wiorkow chilli ,1 lyzka musztardy,lyzka octu jablkowego,lyzeczka ziol prowansalskich,szczypta majeranku,4zabki czosnku,sol u mnie morska,lyzeczka miodu,troche magii,4duze cebule moga byc kolorowe
    Dodatkowo worki do pieczenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka cebulowo-czosnkowo-paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie skladniki dokladnie mieszamy z olejem.,musimy skosztowac ile soli u mnie byla mala lyzeczka i troche magii. Czosnek kroimy w cienkie paski,cebule na 4 czesci. Wrzucamy do marynaty razem z udkami i najlepiej zostzostawiamy na cala noc. Wkladamy do worka do pieczenia i pieczemy w 180 st .ok 1,5 godziny. Smacznego :)

Porady

Zamiast wiorkow chilli mozna dac ostra papryke.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować