Ciasto truskawkowa delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia i przesiać do białek. Całość delikatnie wymieszać i przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy ( o śr.24/24 cm). Piec 30 minut w 180 st. Ostudzić.
2.Krem: budyń przygotować na mleku wg.przepisu na opakowaniu, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając stopnowo po łyżce budyniu i sok z cytryny.
3.Na dno blaszki z biszkoptem wyłożyć połowę kremu i przykryć delicjami. Rozsmarować pozostałą część kremu. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia.
4.Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przekoić na pół i poukładać na kremie. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na min.3-4 godz.( a najlepiej na całą noc). Smacznego!
Komentarze