Trójkąty z budyniem kawowym i chrupkami czekoladowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj nadzienie. 1 szklankę mleka zagotuj z masłem. Kawę zmiksuj dokładnie z proszkiem budyniowym, jajkiem i wlej do gotującego się mleka. na końcu wsyp cukier. Odstaw do przestygnięcia.
2.Ciasto: mąkę pszenną przesiej przez sito. Dodaj cukier, masło i dokładnie posiekaj całość nożem. Na końcu dodaj serek i zagnieć całość. Schłodź w zamrażalce około 1 godzinę.
3.Ciasto wyjmij z zamrażalnika rozwałkuj na grubość około pół cm. wykrawaj kwadraty, na każdy kładź porcje budyniu i po kilka chrupek czekoladowych. Zwiń w połowie tworząc trójkąty, zlep dokładnie brzegi. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni
Komentarze