Tosty ze szpinakiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące tosty z kremowym szpinakiem i jajkiem sadzonym to inspiracja na pyszne i sycące śniadanie lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kromki chleba np tostowego
    około 200 gramów mrożonego szpinaku liściastego
    2 jajka
    sól
    pieprz
    mały ząbek czosnku
    1 łyżka mascarpone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb tostowy Tosty

Tosty ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak krótko smażymy na odrobinie masła, doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem na koniec dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy. Jeszcze chwilkę przesmażamy aż woda odparuje.
  • 2. Tosty opiekamy w tosterze grillu lub suchej patelni.
    Następnie smażymy jajka sadzone najlepiej aby żółtko pozostało płynne
  • 3. Na chrupiącym toście układamy solidna porcję szpinaku, kładziemy jajko sadzone i przykrywamy drugim tostem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Szpinak Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować