REKLAMA

Zapiekanki z chleba tostowego

wyświetlono: 9087 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

Zapiekanki z chleba tostowego można przygotować z najróżniejszych składników świetny sposób na tak zwane czyszczenie lodówki. Ja wykorzystałam pieczarki, szynkę, żółty ser i pomidory. Smaczny pomysł na kolację na ciepło.

opublikowany: 01.10.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 45 min

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    10 plasterków szynki
    ok 250/300 gramów pieczarek
    ok. 200 gramów żółtego sera gouda
    1 mała cebula
    sól
    pieprz
    mały ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
Ocena:

(średnia 4.5 z 166 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy z dodatkiem oleju.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli, przyprawiamy solą pieprzem i czosnkiem. Całość krótko smażymy.
    Na każdej kromce chleba tostowego układamy plasterek szynki, kolejno po łyżce przesmażonych pieczarek i posypujemy tartym żółtym serem na koniec kładziemy po plasterku pomidora.
    Tosty przekładamy na blaszkę , wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok.10/ 12 minut z funkcją termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE