Tosty z jajkiem

4.49 (207 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łatwe, smaczne, tanie, proste i szybkie w przygotowaniu. Moja propozycja na szybkie śniadanie. Polecam.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
    1 jajko
    3 gałązki szczypiorku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (207 ocen)

Zobacz również:

Chleb Jajko Tosty Śniadanie

Tosty z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy wyjmujemy z opakowania. Szczypiorek myjemy i kroimy na desce na bardzo drobno.
    Jajko wybijamy do szklanki (może też być mała miseczka) solimy i wsypujemy szczypiorek. Mieszamy żeby składniki się połączyły.
    Do gorącego tostera wkładamy kawałki chleba tostowego, polewamy ( łyżką) rozmieszanym jajkiem, przykrywamy chlebem i zapiekamy.
    Gotowe tosty przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować