Tortille z mięsem z rosołu, serem brie i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, którego zazwyczaj nikt nie chce jeść. Tortille z dużą ilością warzyw, podsmażonym mięsem i roztopionym serem pleśniowym smakują wspaniale, a ich przygotowanie zajmuje kilka chwil.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 placki tortilli
    -4 łyżki sosu sezamowego
    -400 g mięsa z rosołu
    -150 g sera brie
    -4 małe, słodkie papryczki
    -1 duży pomidor
    -1 duża, biała cebulka
    -100 g rukoli
    -po 1 płaskiej łyżeczce: curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, czosnku granulowanego
    -olej do smażenia
    -ewentualnie ketchup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortille z mięsem z rosołu, serem brie i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę, paprykę w drobną kostkę, pomidora w większą kostkę.
  • 2 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i posypujemy przyprawami. Smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy ser i smażymy mieszając od czasu do czasu aż się roztopi.
  • 3 3. Placek tortilli lekko skrapiamy wodą i podgrzewamy w mikrofali przez 2 minuty. Po wyjęciu smarujemy sosem sezamowym i posypujemy rukolą.
  • 4 4. Wykładamy paprykę, pomidory, cebulkę i na wierzch mięso podsmażone z serem. Zawijamy tortillę i od razu podajemy. Możemy podać polane ketchupem. Smacznego!

Porady

-Dla osób nietolerujących glutenu: użyłam bezglutenowych placków tortilli, które można dostać w każdym, większym markecie na dziale ze zdrową żywnością.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować