Tortilla z warzywami i kurczakiem w płatkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki umyj, osusz. Przypraw mieloną, słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Płatki kukurydziane pokrusz np.za pomocą tłuczka. Polędwiczki panieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach i na końcu w pokruszonych płatkach. Kurczaka rozłóż na papierze do pieczenia i piecz ok.15 minut w 180 st.
2.Tortlille podpiecz 5 minut w 180 st (wkładając je np.do kubków, by nadać im kształt). Warzywa umyj, pomidorki przekrój na pół, ogórka i rzodkiewki pokrój na plasterki.
3.W tortilli poukładaj roszponkę, po dwa filety z kurczaka i warzywa. Majonez wymieszaj z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny. Polej gotowe danie. Na końcu posyp posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Porady
* pięć minut pieczenia placków w kubkach nada im lekką kruchość i pożądany kształt
Komentarze