Tortellini w kremowym sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelnie wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry, pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka i chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy razem do czasu, aż mięso będzie dobre. Zalewamy całość passatą pomidorową (3/4 butelki) Dodajemy pół łyżeczki miodu, starty ząbek czosnku i ponownie sól oraz pieprz wg uznania. Chwilę dusimy i wrzucamy pół puszki groszku konserwowego oraz dwie łyżki jogurtu greckiego. Całość można doprawić ziołami, u mnie suszona pietruszka. Gotujemy makaron- łazanki i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem. Wierzch można posypać startym żółtym serem.
Komentarze