Hert
Makaron, ach makaron! Czasem myślę, że powinnam była urodzić się we Włoszech, bowiem uwielbiam go pod każdą postacią. Makaron jest niezwykle uniwersalnym produktem i daje nieograniczone możliwości w kuchni. Dziś w roli głównej zgrabne pierożki tortellini w towarzystwie aromatycznych pieczarek, świeżego szpinaku i karmelizowanej cebuli. A wszystko to w pysznym, kremowym sosie na bazie śmietanki. Kluczowym składnikiem tej potrawy zdecydowanie jest karmelizowana cebula, która nadaje daniu wyjątkowy smak. To naprawdę niesamowite, że z kilku podstawowych składników, można zrobić tak fantastyczne danie. Proste, ale jakże zaskakująco pyszne!
2.5 (2 ocen)
Porady
- najlepsze do tego dania będą oczywiście domowe pierożki tortellini. Jeśli jednak nie macie czasu na ich zrobienie, to najlepiej wybrać na sklepowej półce te świeże, a nie suszone - do tego dania można użyć również makaronu rigatoni, conchiglie czy ravioli - do tego dania świetnie się sprawdzi lampka wina Sauvignon blanc
Komentarze