PULPECIKI W KREMOWYM SOSIE POMIDOROWYM

4.48 (203 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszne domowe pulpety w sosie pomidorowym z dodatkiem delikatnej w smaku śmietanki 30%.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag mięsa mielonego,
    pomidory w puszce,
    120 g śmietany 30%,
    suszona natka pietruszki,
    szczypta cukru,
    sól,
    pieprz,
    curry,
    papryka słodka,
    zioła prowansalskie,
    jajko,
    bułka tarta,
    1/4 bułki (wcześniej namoczonej w mleku i odciśniętej),
    1-2 łyżki oleju,
    łyżka posiekanej natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Krem

Pulpeciki w kremowym sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie łączę bułką, jajkiem, bułką tartą i przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką i ziołami prowansalskimi. Formuję małe pulpeciki.
    Mięso podsmażam na oleju, osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, przekładam do garnka.
    Pomidory miksuję, wlewam do garnka, dodaję przyprawy - suszoną natkę pietruszki, curry, sól i szczyptę cukru. Gotuję pod przykryciem na małym ogniu 25-30 minut.
    Na koniec wlewam wcześniej zahartowaną śmietanę (stopniowo - za każdym razem mieszając), w razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Na talerzu posypuję posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować