Tort fasolowy bez mąki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tort jest łatwy, ale w jego zrobieniu pomaga mi babcia.

Składniki:

  • ● 30 dag cukru
    ● 8 jajek
    ● 12 dag zmielonych orzechów albo 2 dag gorzkich migdałów
    ● 30 dag białej ugotowanej fasoli
    ● garść bułki tartej
    ● margaryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort fasolowy bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubijamy z cukrem.
    Zmieloną fasolę stopniowo
    dodajemy do masy. Wsypujemy
    orzechy. Mieszamy z pianą
    z białek i bułką tartą.
  • 2. Ciasto przekładamy do natłuszczonej
    i posypanej bułką
    tortownicy (śr. 30 cm) i pieczemy
    godzinę w ok. 200 °C.
    Ostudzone przekładamy masą,
    najlepiej kakaową, i polewamy
    polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować