Jest to prosty przepis na pyszny torcik w dwóch smakach z kremem pomarańczowym i kremem śmietankowym z musem truskawkowym.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
6jajek 1szklanka cukru 1szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka maku do większego biszkoptu.zoltka oddzielamy z białkami i miksujemy białka na sztywno ale nie za długo żeby ich nie przebić i pod koniec dodajemy cukier i potem po jednym zoltku na koniec przesianą mąka z proszkiem. Mnieszy biszkopt zrobiłam z połowy tych samych składników ale już bez maku lecz dodałam dwie łyżki kakao.krem zrobiłam wciskając sok z pomarańczy 700ml na dwa budynie śmietankowe sok gotuje i wsypuję budyń i trochę cukru studzę i miksuję z 250g masłem roślinnym. a do mniejszego kupiłam krem karpatka i zmiksowałam z zimnym mlekiem 400ml. truskawki 150g zmiksowałam z cukrem i dodalam rozpuszczonej żelatyny by stezal mus. teraz wystarczy przeciąć placki i przełożyć kremami i udekorować. biszkopty piec w 160°25 min. w termoobiegu. Smacznego.
Komentarze