Tort dla babci czekoladowy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Tort czekoladowy z truskawkami z ozdobami z masy cukrowej

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt z 10 jaj :
    jajka
    mąka
    cukier
    ocet
    olej

    krem z bitej śmietany i budyniu z masłem:
    śmietanka 30-36% 400 ml
    2 tabliczki gorzkiej lub mlecznej czekolady
    dwa ugotowane budynie śmietankowe
    2 kostki masła
    cukier

    dżem

    dekoracja :
    masa cukrowa
    truskawki
    polewa czekoladowa
    barwniki spożywcze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort dla babci czekoladowy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt, wystudzić Przekroić na cztery części.
  • 2. Rozpuścić czekoladę w śmietance. Schłodzić i ubić. Utrzeć masło, dodawać po łyżce zimnego budyniu (ugotowanego z cukrem). Obie masy połączyć.
  • 3. Dolną warstwę tortu posmarować dżemem, pozostałe kremem. Pozostawić trochę kremu na wierzch i boki. Oblać polewą czekoladową, niezbyt rzadką. Można też resztę kremu rozpuścić z tabliczką czekolady i zrobić ganache na wierzch i boki.
  • 4. Schłodzić w lodówce. Po schłodzeniu udekorować.

Porady

Jeśli krem się zważy, podgrzej go aż wszystkie składniki się połączą w gładką masę, przestudź lekko i ubij na nowo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować