TORT DLA BABCI I DZIADKA

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz.

Słodki i smaczny prezent z okazji DNIA BABCI I DZIADKA od wnucząt.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki :

    2 szklanki mąki
    2 szklanki cukru
    6 jajek
    2 łyżeczki octu
    2 łyżki zimnej wody
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatki :

    2 kremy do tortów o różnych smakach
    1 polewa czekoladowa
    posypka kolorowa, perełki, wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Tort dla babci i dziadka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • TORT DLA BABCI I DZIADKA 1.
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka rozmieszać z wodą, mąką z proszkiem do pieczenia i octem. Dodać do gęstej piany, lekko wymieszać. Wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. - 200 st. na złoty kolor. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na trzy równe placki. Na jednym rozsmarować pierwszy krem (przygotowanym w/g przepisu na opakowaniu) i przykryć drugim plackiem. Na nim rozsmarować drugi krem i przykryć trzecim plackiem. Polać polewą czekoladową. Ciasto udekorować w/g uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować