Torcik z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy mikserem.
Miksując, dodajemy porcjami
cukier i kolejno 3 żółtka. Pozostałe
składniki mieszamy, dodajemy
do ubitej piany, delikatnie mieszamy. Tortownicę wykładamy
papierem do pieczenia
i pieczemy 3 placki (każdy ok.
30 min w temp. 200 °C).
2.Robimy krem. Sok z brzoskwiń
dopełniamy wodą do 1/2
litra i gotujemy z cukrem. Budynie
rozpuszczamy w 3/4 szklanki
wody, dodajemy mąkę, żółtka,
miksujemy. Wlewamy do
gotującego się soku z brzoskwiń.
Budyń studzimy. Masło
ucieramy na krem, dodajemy
stopniowo masę budyniową.
3.Na placku rozsmarowujemy
część masy, układamy lekko
nasączone delicje. Powtarzamy
czynność na drugim placku,
przykrywamy trzecim. Wierzch
tortu też smarujemy kremem.
Komentarze