Placek z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Margarynę, cukier, wodę, kakao zagotować, po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, pianę z białek - lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na dwie blaszki (25/35 cm.).
2.KULE KOKOSOWE:
Białka ubić z cukrem, dodać kokos z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać i kłaść łyżką kupki kokosowe na ciemne ciasto.
3.Upiec w temp. 180*C przez ok. 30 min.
4.MASA:
Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i spirytus, drugą zostawić białą.
5.PRZEŁOŻENIE PLACKA:
Ciasto - masa biała - delicje - masa ciemna - ciasto.
Komentarze