Torcik toblerone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka pokruszyć; wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć na okrągłą blachę o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać spód i włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
2.Śmietankę ubić, dodać serek i dobrze wymieszać.
3.Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie trochę przestudzić, jednak powinna pozostać płynna. Roztopioną dodawać stopniowo do masy serowej i miksować. żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać i dodać do masy serowej. Następnie dodać pokruszoną czekoladę Toblerone.
4.Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce.
Komentarze