Torcik malinowy

4.5 (189 ocen)

  • 2 godz.

Szybki torcik serowo- malinowy, moje dzieci go uwielbiają

  • 2 godz.

Składniki:

  • 120 g biszkoptów
    1 kg sera twarogowego
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki cukru
    2 galaretki malinowe
    oraz
    30 dag malin
    2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Torcik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie tortownicy o średnicy 26 cm rozkładamy biszkopty. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzącej wody i odstawiamy do stężenia. Do masy serowej dodajemy oba cukry i tężejącą galaretkę. Mieszamy i wykładamy na biszkopty. Chłodzimy w lodówce około 10 minut.
  • 2. Na masie serowej układamy maliny. 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć wylewamy na masę serową. Chłodzimy w lodówce około 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować