Torcik serowy truskawkowo-czekoladowy

0 (0 ocen)

pyszny, lekki orzeźwiający deser z truskawkami i galaretką doskonały na letnie upały bez pieczenia

Składniki:

  • Składniki na spód:
    100 g biszkoptów,
    60 g masła,
    1 łyżeczka kakao

    Masa serowa:
    400 g serka waniliowego,
    250 g serka z wiaderka,
    4 łyżeczki żelatyny,
    3 łyżki nutelli,
    1 łyżka cukru pudru,

    Dodatkowo:
    galaretka truskawkowa,
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Torcik serowy truskawkowo-czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy szczelnie folią aluminiową. Masło rozpuszczamy, wystudzone mieszamy ze zmielonymi biszkoptami i kakao. Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy do lodówki. Połowę żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Oba serki mieszamy ze sobą za pomocą miksera, dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy nutellę i wystudzoną żelatynę. Na dno masy biszkoptowej wkładamy czekoladową masę, wstawiamy na chwilę do lodówki aż lekko stężeje. Do drugiej części dodajemy kilka truskawek pokrojonych w kostkę i cukier puder oraz resztę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Następnie na masę czekoladową wykładamy masę z truskawkami. Na wierzchu układamy kilka truskawek. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku, tężejącą zalewamy truskawki. Schładzamy przez noc w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować