Torcik marchewkowy ze lekko słonym kremem

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Wspaniały torcik marchewkowy wzbogacony słonawym kremem z serka kanapkowego.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -na ciasto

    2 szklanki tartej marchwi /3-4 marchewki/
    4 jajka
    1,5 szklanki brązowego cukru
    1,5 szklanki oleju roślinnego
    2 szklanki mąki pszennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka imbiru w proszku

    -na krem /składniki w temperaturze pokojowej!/

    250g serka philadelphia
    100g masła
    100g cukru-pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto marchewkowe Desery

Torcik marchewkowy ze lekko słonym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Marchewki ścieramy na tarce dużych oczkach. Odciskamy sok, jeśli jest taka potrzeba. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i imbirem. W innej misce ucieramy jajka z cukrem i dodajemy olej. Mieszamy składniki mokre z suchymi i łączymy całość z tartą marchewką.

    Ciasto przelewamy /jest dość gęste/do przygotowanej formy i pieczemy około 60 minut, do suchego patyczka. Przez chwilę studzimy w piekarniku, następnie przekładamy na kratkę.

    Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy serek i miksujemy. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować