Tofu z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Ponieważ od lat jestem wegetarianką, w mojej kuchni dominują warzywa. Przekonałam się, że taka dieta wcale nie musi być monotonna.

  • 40 min

Składniki:

  • ● opakowanie twardego sera tofu (ok. 15 dag)
    ● 25 dag cukinii
    ● duża cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● kostka bulionu warzywnego
    ● 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    ● łyżeczka roztartego suszonego cząbru
    ● pieprz lub chili
    ● olej do smażenia
    ● łyżeczka sosu sojowego
    ● mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tofu z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu kroimy w kostkę, obtaczamy
    w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.
  • 2. Cukinię myjemy, kroimy
    w kostkę. Cebulę i czosnek
    obieramy, kroimy i szklimy
    na oleju.
  • 3. Przygotowujemy bulion, następnie
    wkładamy warzywa. Gotujemy. Gdy cukinia zmięknie,
    miksujemy. Doprawiamy
    imbirem, cząbrem, pieprzem
    lub chili oraz sosem sojowym.
    Wkładamy usmażone tofu i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować