Kotlety z tofu wędzonego

4.47 (186 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (około 5 sztuk)
    1 opakowanie tofu wędzonego (u mnie 180g)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    sól, pieprz
    ulubione zioła
    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z tofu wędzonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu odcedzić z zalewy i zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą widelca, a cebulę posiekać oraz zeszklić na odrobinie oleju.
    Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Całość doprawić do smaku.
    Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety, który należy kolejno obtoczyć w bułce tartej.
    Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować