Kotlety z tofu wędzonego

  • wyświetlono: 102 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kotlety z tofu wędzonego to idealna propozycja na pyszny posiłek nie tylko dla osób na diecie wegetariańskiej. Zapewniam, że mięsożercom także posmakują!

DSC_3803k
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

(około 5 sztuk)
1 opakowanie tofu wędzonego (u mnie 180g)
1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska)
1 cebula
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
sól, pieprz
ulubione zioła
Dodatkowo:
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z tofu wędzonego

  • 1. Tofu odcedzić z zalewy i zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą widelca, a cebulę posiekać oraz zeszklić na odrobinie oleju.
    Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Całość doprawić do smaku.
    Z powstałej masy uformować okrągłe kotlety, który należy kolejno obtoczyć w bułce tartej.
    Kotlety smażyć z obu stron na złoty kolor.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tofukotlety z tofu
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0a3apab

Dodane przez: kretka

Pikantne warzywa z tofu

Pyszne i bardzo pikantne warzywa...

Tofu smażone z warzywami

Dodane przez: Kloruś

Tofu smażone z warzywami

Wegetariańskie, lekkie danie z...

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem

Dodane przez: Anyzkowo

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem

pyszne połączenie

image-02we6wp

Dodane przez: Monika Matysiak

KOTLETY Z WARZYW I WĘDZONEGO ŁOSOSIA

Pyszne kotlety z łososiem, smak...

Jarskie kotley z tofu (burgery)

Dodane przez: zielonakuchniablog

Jarskie kotley z tofu (burgery)

Smaczne kotleciki z tofu idealnie...