Tiramisu z lemon curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórkę, wycisnąć sok.
Sok skórkę, żółtka, cukier i mąkę mieszamy w rondelku i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas do zgestnienia. Bedzie mialo konsystencje kisielu. Wystudzić. podzielic na 2 czesc(zostawic 1-2 łyzki do dekoracji)
Śmietanke ubic mikserem az bedzie gesta, pod koniec dosypac cukier. Nastepnie caly czas miksujac dodawac po 1 łyzce mascarpone. gotowa mase podzielic na 2 czesci.
połowe biszkoptow namoczyc w kawie, wyłożyć na blaszke wyłozoną papierem do pieczenia. Biszkopty posmarować kremem cytrynowym, wyłożyć połowę masy mascarpone. na mase wyłozyc reszte biszkoptów posmarowac kremem cytrynowym, wyłozyc reszte mascarpone. Dekorowac kremem cytrynowym badz starta czekolada
Komentarze