Lemon curd

5 (174 ocen)

  • 10 min

Pyszny, cytrynowy krem do przekładania ciast, nadziewania rurek, również stosowany do polewania gofrów i naleśników.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki soku wyciśniętego z cytryn
    1/2 szklanki cukru
    2 żółtka
    2 jajka
    85 g masła
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko Krem Krem cytrynowy

Lemon curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny wlać do wysokiej miski, dodać cukier, żółtka i jajka, zmiksować do uzyskania jednolitego płynu. Wlać do rondelka, wstawić na palnik, mieszając zagotować. Gotować ok. 1/2 minuty. Zestawić z palnika, dodać pokrojone na małe kawałki masło, wymieszać łyżką. Odstawić do ostygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem cytrynowy Jajka Masło Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować