Tiramisu w pucharkach

5 (154 ocen)

Tego deseru chyba nie muszę zachwalać. Kto zna i jadł tiramisu ten wie,że jest przepyszne.Dla odmiany zrobiłam w pucharkach.

Składniki:

  • Porcja na 3 pucharki:

    250 g serka maskarpone

    3 żółtka

    3 łyżki cukru

    3 łyżki amaretto lub innego alkoholu

    1/2 szkl. mocnej kawy

    10 podłużnych biszkoptów

    kakao
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mascarpone i 1 łyżkę likieru amaretto,wymieszać.
    Zimną kawę wymieszać z resztą amaretto,namoczyć biszkopty (pocięte na pół) i ułożyć jedną warstwę w pucharkach. Część masy wyłożyć na biszkopty,ułożyć drugą warstwę z biszkoptów i nałożyć resztę masy. Po 3 kawałki biszkoptów wetknąć pionowo w pucharki. Wstawić do lodówki co najmniej na 4 godziny,musi być mocno schłodzone. Po wyjęciu z lodówki wierzch deseru mocno oprószamy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować