Tatar z pstrąga

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

Sama wymyśliłam tę potrawę na konkurs kulinarny"Najlepsza potrawa z pstrąga" .II miejsce i .....często go robię ,nie tylko dla siebie.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg pstrągów
    1-2 cytryny
    1 pęczek koperku
    Olej
    Sól
    Pieprz
    maggi
    3-4 ogórki konserwowe
    1 cebula
    mały słoik grzybków marynowanych, najlepiej prawdziwków, podgrzybków
    1 mały słoik cebulki marynowanej.


Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi wyczyścić, umyć i wyfiletować.
    Zdjąć skórę. Zemleć maszynką do mięsa lub drobno posiekać.
    Dodać do masy drobno posiekany koperek, sok z cytryny, trochę oleju, maggi do smaku, sól i pieprz. Dobrze wymieszać. Tak przygotowany tatar uformować w kształcie ryby i obłożyć posiekanymi ogórkami, grzybkami i cebulką. Przed podaniem schłodzić.


Porady

Tatar można uformowac w kulki . Smak powinien byc wyrazisty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować