Tatar z polędwicy wołowej

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Potrawa rodem z PRL-u ale nie zapomniana, doskonała przystawka na różnych uroczystościach, Polacy ją uwielbiają.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 600 g polędwicy wołowej ew. wołowiny bez kości i przerostów
    1 cebula i i 2 mniejsze ogórki kiszone bez skórki drobniutko posiekane
    3 żółtka
    sól, pieprz świeżo mielony, łyżka maggi w płynie
    kanapki z bułki paryskiej z masłem
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar Przekąski

Tatar z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę zmielić, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku, smarować dość obficie kanapki z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować