Tatar z polędwicy wołowej

4.51 (150 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Przepis urozmaicony grzybkami i kaparami

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwica: 300 gramów
    - musztarda sarepska: 2 łyżki
    - olej roślinny: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - cebulka: 1 sztuka
    - ogórek konserwowy: 1 sztuka
    - grzybki marynowane: 4 sztuki
    - kapary: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.51 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Tatar z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę oczyścić z błon i włókien pozostawiając czerwone mięso, posiekać na desce ostrym nożem, dodać musztardę, olej, pieprz i sól do smaku i dokładnie wymieszać.
  • 2. Z wyrobionej masy mięsnej uformować dwa walce o średnicy ok. 8-9 cm, ułożyć każdy na osobnym talerzu, ozdobić posiekanymi grzybkami, ogórkiem, cebulką i kaparami.
  • 3. Opcjonalnie podać z surowym żółtkiem ułożonym na łyżce obok tatara. Udekorować natką pietruszki lub wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować